Associazione Beniamino Gigli di Recanati

Recanatin Beniamino Gigli seura perustettiin Recanatin kaupunginvaltuuston istuntosalissa 19.3.1988 pidetyssä kokouksessa, jossa puheenjohtajaksi valittiin Gr.uff. Luigi Flamini. Seuran ensimmäinen sihteeri oli Norberto Pauri. Nykyinen puheenjohtaja on Beniamino Giglin sisaren Adan tyttärenpoika Pier Luigi Volpi (vuodesta 1998).

Kuluneiden vuosien aikana seura on saanut aikaan paljon suuren Giglin muiston vaalimiseksi. Yhteistoiminnassa on oltu italialaisten Giglille omistettujen seurojen kanssa ennen kaikkea Monfalconen Circolo Bel Canto B. Giglin kanssa sekä ulkomaisten seurojen (Malta, Madrid, Wien) ja kaikkein tiivein suhde on ollut Suomen Beniamino Gigli -seura ry:n kanssa. Sen lisäksi on järjestetty suuria tapahtumia kuuluisien oopperalaulajien kanssa, jotka jalomielisesti ovat lahjoittanee äänensä avulla Giglin muiston ylläpitämiseksi. Heistä ennen kaikkea on mainittava tenori Pietro Ballo, jolla on ollut ratkaiseva osa viime vuosien tapahtumissa. Seura on opastanut ja vastaanottanut Recanatiin lukuisia oopperamusiikin ryhmiä, jolle on tarjottu vastaanotto ja vieraanvaraisuutta. Seura on myös teettänyt sympaattisen Gigli-museon esitteen, jota jaetaan maksutta vieraille. Samanaikaisesti on lahjoitettu museolle 16 videokasettia sisältäen Giglin tekemät elokuvat ja dokumentit.

Kuluneiden vuosien aikana seuran kanssa yhteistyössä ovat olleet monet suuret oopperataiteen persoonat kuten: maestrot Ottavio Ziino, Roberto Abbado ja Donato Renzetti. Naispuolisista henklöhahmoista mainittakoon: Cecilia Gasdia, Magda Olivero, Iris Adami Corradetti (kunniavieras), Simona Baldolini, Anita Cerquetti ja Renata Tebaldi (molemmat kunniavieraita), Patrizia Pace, Fiorenza Cossotto, Tiziana Ducati, Airi Tokola ja monet muut. Miehistä: Ferruccio Tagliavini, Gianni Raimondi, Nicola Martinucci, Ottavio Garaventa, Nazzareno Antinori, Gino Bechi (useita kertoja kunniavieraana), Raimo Sirkiä, Fabio Armiliato, Pietro Ballo, Giuseppe Taddei (kunniavieras), Peter Lindroos, Ivo Vinco ja monet muut.

Seura on järjestänyt tärkeitä Gigli-näyttelyitä mm. Bolognassa, Parmassa, Roccaporenassa, Ascoli Picenossa, Maceratassa, Anconassa, Pesarossa, Palermossa, Loretossa, Castrorealessa, Racalmutossa, Castelfidardossa ja monilla muilla Italian ja Marchen pienillä paikkakunnilla.

Seuran toimesta on tehty bussimatkoja oopperaesityksiin Macerataan , Ascolin Teatro Ventidio Bassoon, Torre del Lagoon ja Giglin 100-vuotisjuhlavuonna 1990 Veronan Arenan Giglin muistokonserttiin.

V. 1999 kohokohtana oli recanatilaiselle oopperasäveltäjälle Giuseppe Persianille hänen 200-vuotismuistonsa merkeissä omistettu konsertti Piazza Leopardilla 22.8., jossa yli 1500 ihmisen edessä lauloivat tenorit Fabio Armiliato, Pietro Ballo ja Salvatore Fisichella.

Seuran jäsenmäärä on kohonnut jo 435:een v. 1999. Seuralla on oma toimisto kaupungintalon siivessä Piazza Leopardin varrella, jonka jäsenet ovat restauroineet erinomaiseen kuntoon.

Rekisteriseloste

 

+ Lue lisää

Liity jäseneksi

+ Lue lisää

Hallitus 2023

+ Lue lisää

Myytävät tuotteet

Sielu lauloi

+ Lue lisää

Yhteistyökumppanit ja -kontaktit

+ Lue lisää

Kunniajäsenet

Suomen Beniamino Gigli -seura ry päätti 13.6.2016 kokouksessaan kutsua seuran perustajan ja monivuotisen puheenjohtajan Torsten Branderin seuran kunniapuheen-johtajaksi. Päätös oli yksimielinen. Nimitystä juhlistetaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

L’assemblea dell’associazione ha deciso il 13 giugno 2016 di nominare Presidente Onorario dell’Associazione Beniamino Gigli di Finlandia il comm. Torsten Brander, fondatore e presidente dell’associazione. La decisione è stata presa all’unanimità. La data dei festeggiamenti sarà comunicata più tardi.

Parhaimmat onnittelut Torstenille!
 Tanti auguri a Torsten!

+ Lue lisää

Gigli-seurat

+ Lue lisää

Gigli-palkinto

 

+ Lue lisää

Seuran saavutuksia 1985-2015

+ Lue lisää

Seuran perustaja, puheenjohtaja 1985-2016 ja kunniapuheenjohtaja 2016 alkaen

Seuran puheenjohtajana vuosina 1985-2016 toimi Torsten Brander.

+ Lue lisää