Tenori Allan Raffaelen haastattelu 2018

Allan Raffaelers+kuvaaja

Tenori Allan Raffaelen haastattelu

1. Miten valitsit ohjelmistosi GIGLI 2019 -gaalakonserttiin?

Valitsin mielenkiintoisen italialaisen ohjelmiston jonka mukaan mahtuu tunnettuja ja ei niin tunnettuja teoksia, jotka varmasti koskettavat kuulijan sydäntä.

2. Millaisia töitä ja rooleja Sinulle on tulossa lähiaikoina?

Oskar Merikannon 150v – juhlakonsertti, jossa muistellaan kuuluisaa suomalaista säveltäjää ja hänen merkittävää roolia Suomen musiikkikulttuurin historiassa. Sen jälkeen työskentelen Iloinen Leski – operetin parissa. Valmistaudun myös kansallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin.

3. Mitkä ovat mielestäsi haastavimpia asioita oopperalaulajan ammatissa?

Ajattelen, että hyvin suuri haaste on pitää terve laulutekniikka läpi pitkän oopperalaulajan uran. Monesti näemme julkisuudessa kuinka hyvin menestyksellisillekin oopperalaulajille tehdään useita hyvin riskialttiita äänihuuli-operaatioita, joilta kaikki laulajat haluavat varmasti välttyä.

4. Kun et laula, mitä teet mieluiten?

Pidän säveltämisestä kun minulla on inspiraatiota. Olen myös gourmand eli suuri herkuttelija, kokkaan itse ja rakastan välimeren herkkuja!

5. Ketkä ovat lempilaulajiasi kautta aikain? Voi olla myös oopperakentän
ulkopuolelta!

Tottakai Luciano Pavarotti, Andrea Carè, Beniamino Gigli ja Alfredo Kraus ovat kaikki mahtavia tähtiä. Pidän myös kontratenori Philippe Jarousskyn harvinaisen kiehtovasta äänestä. Muistan myös Robertino Lorettia jonka ura sai ikävän käännekohdan kun pojalla alkoi murrosiän äänimuutokset.

6. Missä näet itsesi ja urasi kymmenen vuoden kuluttua?

Mielenkiintoista tällä alalla on, että koskaan ei tiedä mihin musiikki vie. Jokainen konsertti ja musiikkiprojekti on ainutlaatuinen ja rikastuttaa aina uusilla ihmisillä ja uusilla mahdollisuuksilla. Musiikki on universaali kieli jota kaikki ymmärtävät maailmassa. Pidän siitä, että opin eri opettajilta eri maista erilaisia laulamisen saloja joista valitsen itselleni sopivimmat ja tuon suurella rakkaudella kuulijoille. Valmistaudun aina suurella vastuulla ja kunnioituksella esityksiin antaakseni kaikkeni yleisölle. Tunnen intuitiivisella tasolla yleisön ja esiintyjän energian ja vuorovaikutuksen. Odotan kuulijoilta samanlaista lämpöä ja rakkautta jonka kanssa astun joka kerta lavalle. Toivon, että minulla avautuu uusia mielenkiintoisia mahdollisuuksia kansainvälisellä tasolla ja että voisin nauttia laulamisesta ja fantastisesta oopperan maailmasta yhdessä kuulijoiden kanssa niin kauan kuin Luoja suo.