Tenori Allan Raffaelen haastattelu 2018

Allan Raffaelers+kuvaaja

Tenori Allan Raffaelen haastattelu

1. Miten valitsit ohjelmistosi GIGLI 2019 -gaalakonserttiin?

Valitsin mielenkiintoisen italialaisen ohjelmiston jonka mukaan mahtuu tunnettuja ja ei niin tunnettuja teoksia, jotka varmasti koskettavat kuulijan sydäntä.

2. Millaisia töitä ja rooleja Sinulle on tulossa lähiaikoina?

Oskar Merikannon 150v – juhlakonsertti, jossa muistellaan kuuluisaa suomalaista säveltäjää ja hänen merkittävää roolia Suomen musiikkikulttuurin historiassa. Sen jälkeen työskentelen Iloinen Leski – operetin parissa. Valmistaudun myös kansallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin.

3. Mitkä ovat mielestäsi haastavimpia asioita oopperalaulajan ammatissa?

Ajattelen, että hyvin suuri haaste on pitää terve laulutekniikka läpi pitkän oopperalaulajan uran. Monesti näemme julkisuudessa kuinka hyvin menestyksellisillekin oopperalaulajille tehdään useita hyvin riskialttiita äänihuuli-operaatioita, joilta kaikki laulajat haluavat varmasti välttyä.

4. Kun et laula, mitä teet mieluiten?

Pidän säveltämisestä kun minulla on inspiraatiota. Olen myös gourmand eli suuri herkuttelija, kokkaan itse ja rakastan välimeren herkkuja!

5. Ketkä ovat lempilaulajiasi kautta aikain? Voi olla myös oopperakentän
ulkopuolelta!

Tottakai Luciano Pavarotti, Andrea Carè, Beniamino Gigli ja Alfredo Kraus ovat kaikki mahtavia tähtiä. Pidän myös kontratenori Philippe Jarousskyn harvinaisen kiehtovasta äänestä. Muistan myös Robertino Lorettia jonka ura sai ikävän käännekohdan kun pojalla alkoi murrosiän äänimuutokset.

6. Missä näet itsesi ja urasi kymmenen vuoden kuluttua?

Mielenkiintoista tällä alalla on, että koskaan ei tiedä mihin musiikki vie. Jokainen konsertti ja musiikkiprojekti on ainutlaatuinen ja rikastuttaa aina uusilla ihmisillä ja uusilla mahdollisuuksilla. Musiikki on universaali kieli jota kaikki ymmärtävät maailmassa. Pidän siitä, että opin eri opettajilta eri maista erilaisia laulamisen saloja joista valitsen itselleni sopivimmat ja tuon suurella rakkaudella kuulijoille. Valmistaudun aina suurella vastuulla ja kunnioituksella esityksiin antaakseni kaikkeni yleisölle. Tunnen intuitiivisella tasolla yleisön ja esiintyjän energian ja vuorovaikutuksen. Odotan kuulijoilta samanlaista lämpöä ja rakkautta jonka kanssa astun joka kerta lavalle. Toivon, että minulla avautuu uusia mielenkiintoisia mahdollisuuksia kansainvälisellä tasolla ja että voisin nauttia laulamisesta ja fantastisesta oopperan maailmasta yhdessä kuulijoiden kanssa niin kauan kuin Luoja suo.

Gigli-2019 Gaalakonsertti - tenori Tuomas Katajalan haastattelu

+ Lue lisää

Gigli-2019 Gaalakonsertti - tenori Riccardo Gatton haastattelu

+ Lue lisää

Gigli-2019 Gaalakonsertti - pianisti Jari Hiekkapellon haastattelu

+ Lue lisää

Gigli-2019 Gaalakonsertti - sopraano Annika Leinon haastattelu

+ Lue lisää

Gigli-2019 Gaalakonsertti - basso/bassobaritoni Henri Uusitalon haastattelu

 

+ Lue lisää

Tenori Allan Raffaelen haastattelu 2018

Tenori Allan Raffaelen haastattelu

+ Lue lisää

Pianisti Jari Hiekkapellon haastattelu 2018

Pianisti Jari Hiekkapellon haastattelu

+ Lue lisää

Tenori Roberto de Biasion haastattelu 2018

Tenori Roberto de Biasion haastattelu

+ Lue lisää

Sopraano Gilda Fiumen haastattelu 2018

Sopraano Gilda Fiumen haastattelu

+ Lue lisää

Sopraano Sanna Iljinin haastattelu 2018

Sopraano Sanna Iljinin haastattelu

+ Lue lisää

Uudenvuoden kahvikonsertti 2017

 

UUDENVUODEN KAHVIKONSERTTI ON PERUUTETTU SAIRASTAPAUKSEN VUOKSI

(Lauantaina 30.12.2017 klo 15.00)

(Kallion kirkon kappelisalissa)

(Itäinen papinkatu 2, Helsinki)

 

Valloittavia ooppera-aarioita ja ihanaa italialaista pianomusiikkia esittävät

 Sanna Iljin, sopraano ja Dimitri Candoni, piano

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa

 

161130-SI-0073_50

 

Sannan haastattelu:

1. Miten Sinusta tuli laulaja?

Oikeastaan päätin jo 6-vuotiaana, että minusta tulisi oopperalaulaja. Elämä johdatti ensin toiseen suuntaan, mutta muutama vuosi sitten päätin alkaa tehdä unelmistani totta.

1. Mikä on lempikappaleesi/-roolisi ja miksi?

Vahvat naishahmot kiehtovat. Jos yksi tulisi nostaa muiden ylitse, olisi se Puccinin Tosca. Äänellisesti se ei istu vielä repertuaariini, mutta toivottavasti jonain päivänä.

3. Kuka on lempisäveltäjäsi?

Maurice Ravel on yksi ehdoton suosikki, erityisesti rakastan hänen pianomusiikkiaan. Oopperasäveltäjissä olen kaikkiruokainen, suuret italialaiset säveltäjät, mutta myös Mozart, Wagner ja Bizet koskettavat syvästi.

4. Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajallani käyn kuntosalilla, laitan ruokaa ystävieni kanssa, juon samppanjaa, ajelen veljeni avoautolla ja kuuntelen listahittejä.

5. Mitä odotat uudenvuoden konsertilta?

Odotan inspiroivaa ja tunnelmallista tilaisuutta, jossa pääsemme kokemaan suuria tunteita ja muutaman korkean C:n.

 

Dimitri

 

L’intervista di Dimitri:

1.                   Come hai scelto il pianoforte come strumento musicale?

A casa mia c'era il pianoforte dei miei bisnonni che suonavano per divertimento, e sin da piccolo mi sentivo attratto da questo strumento che mia mamma suonava ogni tanto. Così, quando avevo 6 anni, mia mamma mi iscrisse ad una scuola di musica. Qui incontrai la mia prima insegnante di pianoforte che mi consigliò di fare l'esame di ammissione al conservatorio di Trieste.

2.                  Chi è il tuo componimento musicale preferito e perché?

Ho tante composizioni nel cuore, mi è difficile sceglierne una in particolare. Posso ricordare la Sonata op. 111 di Beethoven, l'Andante spianato e Grande Polacca Brillante op. 22 di Chopin e i vari concerti per pianoforte e orchestra che ho eseguito.

3.                  Chi è il tuo compositore preferito e perché?

Sono tanti gli autori che mi entusiasmano. Posso dire che ogni composizione di Maurice Ravel mi incanta. Come intensità emotiva sento molto vicino a me Beethoven ma anche i compositori del Romanticismo come Chopin e Liszt.

4.                  Che fai durante il tempo libero?

Grandissima parte della mia giornata è dedicata alla musica: studio per i miei prossimi concerti, do lezioni, collaboro con cantanti, dirigo e accompagno cori, arrangio partiture... Mi piace leggere, nuotare d'estate e quando ho occasione suono le campane assieme alla squadra dei "Campanari Bisiachi", il gruppo di campanari della mia zona.

5.                  Che sono le sue speranze del viaggio in Finlandia?

Sono molto contento ed onorato di poter venire a suonare in questo Paese, non vedo l'ora di visitare la Finlandia, spero che grazie alla musica in futuro ci siano occasioni per ritornare e magari di lavorare.

 

                                                                                                          

 

+ Lue lisää