Tenori Roberto de Biasion haastattelu 2018

Roberto De Biasio

Tenori Roberto de Biasion haastattelu

1. Miten valitsit ohjelmistosi GIGLI 2019 -gaalakonserttiin?Ajattelin tehdä ohjelman, joka on omistettu Giuseppe Verdille, Giglin rakastamalle säveltäjälle ja esittää joitakin tämän recanatilaisen tenorin suosimia lauluja.
2. Millaisia töitä ja rooleja Sinulle on tulossa lähiaikoina?
Wienin Bel Canton Ystävien resitaalikonsertti, jolla juhlistetaan oopperamaailman tärkeää todellisuutta ja joka on toiminut jo 35 vuotta ylläpitäen Bel Canton periaatteita ja traditioita.
Sen jälkeen tulee Maggio Fiorentino teatterin Carmen-oopperan tuotanto ja Bolognassa
debyytti Trovatore-oopperan uudessa tuotannossa, jonka on allekirjoittanut Bob Wilson ja jonka ohjaa Pinchas Steinberg.

3. Mitkä ovat mielestäsi haastavimpia asioita oopperalaulajan ammatissa?
Luulen, että tämän päivän laulajille petollisin haaste on miten olla antamatta periksi houkutukselle olla vain esiintyjä tai huolehtia vain julkisesta kuvasta enemmän kuin itse laulamisesta.

4. Kun et laula, mitä teet mieluiten?
Rakastan lukemista, pitkä kävelyretkiä, ja jos sattuu olemaan muutama viikko vapaata, matkustan mielelläni tutustumaan uusiin paikkoihin.

5. Ketkä ovat lempilaulajiasi kautta aikain? Voi olla myös oopperakentän ulkopuolelta!
Viittaan Beniamino Gigliin, ja kuka muu se voisi tenorille ollakaan. Rakastan nuoren Carrerasin ääntä ja Pavarottia ja Caruso on aina jännittävä. Minusta on myös mukava kuunnella kansainvälistä pop-musiikkia, Aretha Franklin ja Freddy Mercury saavat minussa aikaan voimakkaita tunteita.

6. Missä näet itsesi ja urasi kymmenen vuoden kuluttua?
Haluaisin vielä laulaa mutta ennen kaikkea toivon, että minulla on aina intoa ja halua opiskelle joka päivä laulua, il Canto, että minulla riittää uteliaisuutta rikastuttaa repertuaariani ilman, että pakotan tai käytän väärin luonnollista ääntäni.