Sopraano Sanna Iljinin haastattelu 2018

SannaI350px

Sopraano Sanna Iljinin haastattelu:

1. Miten valitsit ohjelmistosi GIGLI 2019 -gaalakonserttiin?
Valitsin konserttiin teokset, jotka varmasti kaikki italialaisen oopperan ystävät tuntevat, ja joissa pääsee kokemaan tunteita äärestä laitaan.

2. Millaisia töitä ja rooleja Sinulle on tulossa lähiaikoina?
Tällä hetkellä valmistaudun kansallisiin ja kansainvälisiin laulukilpailuihin. Lisäksi tiedossa on konsertteja, joista en kaikista vielä valitettavasti voi kertoa. Erityisesti odotan kesää 2019...

3. Mitkä ovat mielestäsi haastavimpia asioita oopperalaulajan ammatissa?
Koen, että minulle suurimmat haasteet laulajana liittyvät ääneeni. Olen laulanut vasta muutaman vuoden, ja ääneni kehittyy koko ajan ja siinä voi tapahtua suuria muutoksia pienelläkin aikavälillä. Siksi täytyy olla erityisen herkkä aistimaan itselleen sopivaa repertuaaria ja seurata, mihin suuntaan ääni on kehittymässä. Onneksi minulla on erittäin ammattitaitoinen ja tarkka opettaja apuna.

4. Kun et laula, mitä teet mieluiten?
Kun en laula, pyöräilen ympäri Helsinkiä, kuuntelen jazzmusiikkia ja illallistan kynttilänvalossa. Viime kesänä kävin myös useamman kerran huvipuistossa riehumassa.

5. Ketkä ovat lempilaulajiasi kautta aikain? Voi olla myös oopperakentän ulkopuolelta!
Lempilaulajiini ovat aina kuuluneet Karita Mattila sekä Soile Isokoski. Ihailen suuresti myös Jonas Kaufmannia, Maria Callasta sekä Anna Netrebkoa.

6. Missä näet itsesi ja urasi kymmenen vuoden kuluttua?
Unelmani olisi, että kymmenen vuoden kuluttua saisin edelleen laulaa äänelleni sopivia rooleja ja konsertteja. Koen, että taiteilija on palveluammatissa, jossa tähdätään korkeatasoiseen lopputulokseen. Kun taitelija kohtaa musiikin ja kuulijat sydän auki, voi hetkessä syntyä jotain ainutlaatuista. Toivon, että pääsisin tulevaisuudessakin kokemaan näitä hetkiä yhdessä toisten muusikoiden ja yleisön kanssa.