Sopraano Gilda Fiumen haastattelu 2018

Gilda Fiume rs

Sopraano Gilda Fiumen haastattelu

1. Miten valitsit ohjelmistosi GIGLI 2019 -gaalakonserttiin?

Koska olen pääasiassa bel canton esittäjä valitsin tämän ohjelmiston sen tähden, että halusin kunnioittaa maestro Gigliä ja muistella muutamia bel canto -lauluja, jotka ovat olleet hänen mahtavan uransa huippuja.

2. Millaisia töitä ja rooleja Sinulle on tulossa lähiaikoina?

Seuraavaksi minua odottaa Lucia di Lammermoor Soulissa, konserttikiertue Etelä-Koreassa sekä debyytti Gildan roolissa Rigoletto-oopperassa Italiassa (en voi vielä kertoa, missä teatterissa!)

3. Mitkä ovat mielestäsi haastavimpia asioita oopperalaulajan ammatissa?

Suurin haaste on varmaankin, miten onnistua sovittamaan yhteen laulu ja tulkinta. Kyse ei ole siitä, että näyttämöllä on vain laulajia vaan tulkitsijoita, jotka välittävät roolihahmojen kautta oikeat tunteet. Kun menneiden laulajien perintö on suuri, täytyy opiskella todella paljon. Haaste on myös elää tuntemattoman kanssa, eli että jonain päivänä ei olekaan kunnossa ja kuitenkin pitää olla valmius kohdata rohkeasti tuleva esitys myös alavireisenä.
4. Mitä teet mieluiten silloin, kun et laula?

Pidän lukemisesta, käyn elokuvissa ja vietän aikaa perheeni kanssa, josta olen erossa pitkiä aikoja kerrallaan.
5. Ketkä ovat lempilaulajiasi kautta aikain – myös oopperakentän ulkopuolelta?

Pidän erityisesti tenoriäänistä. Olen aina rakastanut näitä suuria, siis Carusoa, Gigliä, Di Stefanoa, Del Monacoa ja Pavarottia. Viime aikoina olen kuunnellut napolilaislauluja, koska ne kuuluvat siihen maahan, mistä minäkin tulen. Ja sitten Callas, Scotto ja Devia, joka on mielestäni kaikkien aikojen paras bel cantoa esittävä nainen.

6. Missä näet itsesi ja urasi kymmenen vuoden kuluttua?

Olen väsynyt kuvittelemaan. Pelkään tuijottaa liikaa itseeni, erityisesti koska ura on aina tuntematon. Toivon vain, että olen aina onnellinen ja tyytyväinen kaikesta, ja toivottavasti oman perheeni kanssa, jossa on paljon rakkautta!