Peter Lindroosin muistolaatan paljastus

Pohjan Stämbackenilla vietettiin sunnuntaina 25.5.2014 suomalaisittain harvinaista juhlahetkeä, kun Peter Lindroosin syntymätalon seinään paljastettiin muistolaatta kertomaan Suomen suuresta tenorista jälkipolville. Muistolaatta oli pj. Branderin idea jo vuodelta 2007. Myös laatan tekstissä on hänen ehdotuksensa. Seuraa edustivat tilaisuudessa Torsten Brander ja Matti Remes. Tilaisuuteen ja sitä edeltäneeseen kirkkokonserttiin osallistui noin 100 henkeä.

Lindroos1

Oikeanpuoleisessa kuvassa on Peterin lapsuudenystävä ja muistolaatan aikaan saanut Gretel Johansson kunniavartiossa olevien nuorten keskellä.

Lindroos2

Peter Lindroosin muistopöytä syntymätalossa muistolaatan paljastuksen jälkeen

Seuran puheenjohtaja 2016-2017

Seuran puheenjohtajana toimii vuodesta 2016 alkaen Helena Hakola-Louko

+ Lue lisää

50 vuotta Giglin tahdissa

Yksi kerää postimerkkejä, toinen antiikkia, kolmas fanittaa englantilaista jalkapallojoukkuetta. Torsten Branderin intohimo on Beniamino Gigli. Harrastus on vienyt miestä jo yli 50 vuotta. Samalla hän on toiminut italialaisen bel canton ja lyyrisen tenorilaulun lähettiläänä Suomessa.

Teksti Kimmo Kallonen Kuvat Timo Porthan

+ Lue lisää

Vilho Kekkosen muistolle 22.10.2014

Suomen Beniamino Gigli-seuran kunniajäsen, maailman vanhin tenori Vilho Kekkonen kuoli eilen 105 vuoden ja 8 kuukauden iässä jättäen jälkeensä kauniit muistot niille, jotka saivat tuntea hänet. Kuvassa Vilho 103-vuotispäivänään. Hän lauloi konsertissamme Giglin muistoksi lokakuussa 1990 mm. Nadirin romanssin hienolla tavalla 81-vuoden ikäisenä.

+ Lue lisää

Maurizio Grazianin muistolle

Heinäkuun 4.─5. päivän välisenä yönä saapui Italiasta surunviesti, joka koskettaa myös Suomen Beniamino Gigli -seuraa. Tenori Maurizio Graziani oli menehtynyt samana päivänä autoonsa kotinsa lähellä saatuaan äkillisen sairaskohtauksen.

+ Lue lisää

Peter Lindroosin muistolaatan paljastus

+ Lue lisää

Vilho Kekkonen

+ Lue lisää